Her finner du informasjon og bilder om våre bier og deres faddere.
Nordea er stolt av sine ca 80.000 kollegaer på taket av Nordeahuset. Disse hardtarbeidende biene, flyr omkring i nabolaget og vil i løpet av sommersesongen produsere opp mot 40 kilo honning som vi kan høste. Biene bidrar til økt pollinering av plantene i nærheten, og er på den måten en del av det urbane økosystemet i området.
Med Urtekvartalet skapes et fremtidsrettet prosjekt tuftet på miljø og bærekraft. Kvartalet består av flere ulike bygg som blant annet er BREEAM-Excellent og BREEAM Very Good-sertifisert
På toppen av byggene er det grønndekte tak med både matservering både for mennesker og bier som jobber i kvartalet. En egen tak-urtehage drives av en gartnergruppe med elever fra Høyskolen Kristiania, som for øvrig holder til i bygget. Det er i nærheten av denne at biene bor og jobber flittig med å fly ut til trær og parker i området.
Urtekvartalet tar utgangspunkt i FNs bærekraftmål innenfor miljø, klima, sosiale forhold og økonomi/ selskapsstyring, og vi er glade for at biene kan være en del av dette.
Les gjerne mer på https://www.urtekvartalet.no
Å bygge framtidsrettede miljøvennlige kontorbygg, er et hovedmål for KLP Eiendom, og på taket av KLPs Abels Hus i Teknobyen, Trondheim summer det av liv. Bygget er Midt-Norges første med miljøsertifiseringen BREEAM-NOR Excellent, og som bl.a har energiklasse A, behovstyrt ventilasjon, stor sykkelgarasje for de som jobber der og masse grønn og deilig sedum på takene som reduserer avrenning fra takflatene og samtidig bidrar som blomstrende areal i den urbane omgivningen. I grøntområdene rundt huset er det også plantet lokale engblomster, så her er det fint å være bie!
Man kan lese mer om bygget her:
http://abels-hus.no/kontormiljo/
http://www.mynewsdesk.com/…/maanedens-bygg-mai-2017-klp-abe…
http://www.adressa.no/…/De-som-jobber-her-kan-hente-honning…
Reitangruppen ønsker å bidra til et mer bærekraftig økosystem i byen og har innlosjert nye leietakere fra Bieffekten på takterrassen i Gladengveien 2, Reitangruppens eget handelshus. Honningbiene som bor i de to bikubene boltrer seg i det urbane landskapet i området rundt kontorene hele sommeren, hvor de da pollinerer blomstene i nærmiljøet, og samler inn superlokal honning.
I tillegg til biene så har vi også i samarbeid med kjøkkenet på huset satt opp en superfin urte- og grønnsakshage på terrassen, som skaper både grønn glede og gode smaker til de ansatte gjennom sesongen, samt bidrar til å forsterke og synliggjøre linken mellom mat, miljø og bærekraft i konsernet.
Les gjerne mer også på Rema 1000s nettsider
Fornebu S åpnet høsten 2014, og er det kjøpesenteret i verden(!!) med høyest mulig miljøklassifisering for bærekraftige bygg, «BREEAM-NOR Outstanding», der hverken bygg eller drift går på kompromiss når det gjelder miljøtenk og energismarthet. Bieffekten er med og sørger for ekstra surr på taket av senteret, der de nå har to egne bikuber som yrer av liv, med bier som flittig besøker blomstene i nærområdet. Her har de også kasser for humler og hybler for andre insekter rundt omkring oppe på taket. Og det er ikke hvilket som helst tak heller, for i tillegg til å ha en av Norges største solcelleparker, så består takdekket av en blomstrende kalktørreng med 84 ulike plantearter, med en mengde stedegne sorter som er dyrket opp av frø samlet fra lokale gress- og blomsterplanter på Fornebulandet og omkringliggende øyer i Oslofjorden. Det er KLP som eier dette flotte bygget, og les gjerne mer om det og Fornebu S sin miljøprofil her: http://www.fornebu-s.no/miljo-pa-fornebu-s/miljoprofil/
«Birøkting er den søteste delen av Coor facility management service.»
Adam Därnemyr, Service Manager, Coor
Coor tar stort ansvar for hvordan de påvirker miljø og samfunn på lang sikt i sin virksomhet, og FN´s bærekraftssmål står sentralt. Ved hjelp av aktive tiltak ønsker de å bidra til en stabil og bærekraftig utvikling over tid, noe som skaper sikkerhet for samfunnet, leverandører, medarbeidere, kunder og gjester.
På hovedkontoret på Lysaker bor det bier i to bikuber som produserer superlokal honning, og Coor er også i samtaler med flere av sine kunder om birøkting på hustakene. Les mer på https://www.foodbycoor.no/barekraft/